Dne 2. dubna 2015 odhalil Peugeot na pařížském náměstí Carreau du Temple v předpremiéře svou vizi s názvem „Foodtruck“, inovativní pojízdnou restauraci, která díky své kvalitní kuchyni přináší zákazníkům nové gurmánské zážitky.
Foodtruck Peugeot pojmenovaný Le Bistrot du Lion (Bistro U Lva) vymyslelo a navrhlo designérské studio Peugeot Design Lab, studio typu Global Brand Design. Poprvé tato restaurace na kolech zaparkovala 14. dubna 2015 na Milánském designovém týdnu (Milan Design Week 2015) a poté přejela do francouzského pavilonu světové výstavy Expo 2015 v Milaně, jejímž ústředním tématem letos je „Uživit planetu, energie pro život“.
Ředitel studia Peugeot Design Lab, Cathal Loughnane, vysvětluje: " Při naší práci myslíme vždy především na uživatele. V případě konceptu Foodtruck Peugeot jsme mysleli jak na kuchaře, tak na zákazníky. Mezi interiérem a exteriérem zde neexistuje žádná hranice. Zákazníci mohou sledovat kuchaře při přípravě jídel i vaření a on sám je jim mnohem blíž. Chtěli jsme také překvapit tím, jak se vůz dokáže přeměnit.
Za jízdy je Foodtruck Peugeot moderní kompaktní dodávka se všemi typickými stylovými znaky PEUGEOT.
Po zastavení se přemění na restauraci, Bistro u Lva, nabízející dokonale uspořádaný prostor i doposud nevídanou funkčnost."
Foodtruck Peugeot je mimořádně kompaktní, díky čemuž se výborně se hodí do městského prostředí. Krátký přední a zadní převis přinášejí lepší ovladatelnost, zatímco dlouhý rozvor kol zajišťuje velkorysý vnitřní prostor.
Foodtruck po příjezdu na místo roztáhne křídla, zdvojnásobí svou šířku a přemění se v opravdový amfiteátr. Bistro U Lva zahrnuje prostory pro přípravu potravin, stravování a občerstvení a současně DJ platformu, která odkazuje na nový digitální hudební projekt Peugeot Music nabízející webové rádio a exkluzivní playlisty (
Značka PEUGEOT si pro zahájení provozu svého Bistra U Lva vybrala talentovaného francouzského šéfkuchaře Svena Chartiera (restaurace Saturne a Le Clown Bar v Paříži). Jde o ideální souhru první pojízdné restaurace značky Peugeot a kuchaře, který respektuje a upřednostňuje místní zdroje a ekologické zemědělství. Gurmáni mohou sledovat každý pohyb šéfkuchaře na 46’’ palcové obrazovce, přičemž o zvukovou reprodukci se stará systém vyvinutý přední francouzskou značkou v oblasti akustiky FOCAL.
Šéfkuchař Sven Chartier bude při své práci používat novou sadu mlýnků na pepř a sůl PEUGEOT, která dostala název MILANO a bude doprovázet Foodtruck PEUGEOT na všech jeho kulinářských cestách. Tato sada mlýnků je symbolickým spojením kulinářského umění a designu. Jedná se o první sériově vyráběné mlýnky, které navrhlo studio Peugeot Design Lab. Zpočátku budou k dispozici pouze ve francouzském pavilonu na světové výstavě Expo 2015 Milano a následně se budou prodávat ve všech prodejnách PSP Peugeot (Poivrières Salières Production).
Mlýnky PEUGEOT jsou vyváženy do celého světa, každoročně se jich vyrobí 2,5 milionů kusů, a přední světoví šéfkuchaři si je cení pro přesnost mechaniky a dlouhou životnost.